Opgroeien met hulpbehoevende

Week van de Jonge Mantelzorger 2023

De Week van de Jonge Mantelzorger vindt dit jaar plaats van donderdag 1 tot en met woensdag 7 juni. Tijdens deze week wordt extra aandacht gevraagd voor jongeren die opgroeien met een hulpbehoevende in hun omgeving.

Jongeren die zorg verlenen binnen hun familie, hebben extra zorgen of missen zelf zorg en aandacht, omdat de aandacht binnen het gezin vaak uitgaat naar degene die een chronische ziekte, beperking, psychische kwetsbaarheid, verslaving en/of taalachterstand heeft. Jonge mantelzorgers helpen bijvoorbeeld mee in de fysieke zorg, hebben extra huishoudtaken en helpen met het regelen van de zorg. Daarnaast maken zij zich op jonge leeftijd ook meer zorgen dan leeftijdsgenoten.

Impact

Voor jonge mantelzorgers zijn hun zorgen vaak zo vanzelfsprekend dat ze zelf niet eens beseffen dat ze mantelzorger zijn. De impact op hun leven is vaak echter erg groot. Wil je het hier eens over hebben? Neem contact op door te bellen, WhatsAppen of mailen naar Vorkmeer: (077) 307 73 50 of ondersteuning@vorkmeer.nl