Terechte overwinning MVC’19 tegen RPC

MVC’19 sloot het seizoen maandag 29 mei af met een 1-3 overwinning tegen RPC uit Eindhoven. Het was de laatste wedstrijd van de spelers Rob Custers, Marco Daniels, Joost Hesen, Clim Moonen, Paul van den Kerkhof, Ron van den Kerkhof en Tim van Renselaar, trainer Tom van Bergen, leider Frans van den Kerkhof en grensrechter Joep Cox.

Aan het begin van de wedstrijd was er maar een ploeg die wilde voetballen: MVC’19. Na 2 minuten vielen al twee kansen voor MVC’19 te noteren, maar Mike Peeters en Ron van den Kerkhof konden het net niet vinden. In het tweede kwart van de eerste helft waren Bart Crienen en Clim Moonen dichtbij een doelpunt. Na 30 minuten kwam RPC gevaarlijk uit, maar keeper Tim van Renselaar voorkwam een treffer. 5 minuten voor rust schoot Marco Daniels op de lat. Bart Crienen kwam net te kort om binnen te schieten. In de tegenaanval was het wel raak voor RPC. Na balverlies aan de zijde van MVC’19 kon Dean Walravens simpel binnentikken.MVC’19 ging na de rust verder waar het de eerste helft mee was geëindigd, namelijk zoeken naar een doelpunt. Na een paar kleine kansen voor MVC’19 en een counter van RPC die net langsging, was het in de 59e minuut raak voor MVC’19. Een voorzet van Marco Daniels belandde bij Ron van den Kerkhof die mooi afrondde. In de 68e minuut kreeg Paul van den Kerkhof een publiekswissel na achttien jaar in het vaandelteam van MVC’19. Het duurde tot de 75e minuut voordat MVC’19 via een doelpunt van Luuk Peeters op voorsprong kwam. 5 minuten later werd de wedstijd definitief beslist. Eerst schoot Clim Moonen keihard tegen de lat. De corner die volgde werd door Rens Albers binnengekopt: 1-3.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19