Helden verliest ook laatste duel

Helden verloor maandag 29 mei ook zijn laatste competitieduelduel. Baarlo won in eigen huis met 2-0. Heel veel veranderde er daardoor niet: Helden wist al dat het veroordeeld was tot de nacompetitie.

De wedstrijd stond in het teken van het overlijden, eerder deze week, van VV Helden-lid Pien Verheijen en begon met een indrukwekkende minuut stilte. Hierbij werd het shirt van Pien, ‘Nr. 17’, te midden van de spelers gelegd. Langs de lijn stonden de kersverse kampioenen, Dames 1 en de MO20, om haar mede te herdenken.

De wedstrijd zelf ging op en neer. Heel lang bleef het 0-0. In de laatste 10 minuten voerde Helden de druk flink op. Dit leidde tot enkele kansen. Het Heldense overwicht betekende ook dat er achterin ruimte kwam. Baarlo wist dit in de slotminuten genadeloos af te straffen door in blessuretijd tweemaal te scoren. Dit betekent dat Helden in de nacompetitie nog drie wedstrijden moet winnen om ook volgend jaar in de derde klasse te mogen uitkomen.

Tekst: VV Helden