Basisschool De Omnibus in Baarlo krijgt twee noodlokalen

Voor een periode van vijf jaar zullen er twee extra noodlokalen worden geplaatst bij basisschool De Omnibus in Baarlo. Deze beslissing is genomen vanwege de groei van het aantal leerlingen, aangezien het huidige gebouw slechts acht klaslokalen heeft. De kosten voor deze tijdelijke uitbreiding bedragen in totaal 344.000 euro.

Afbeelding
Algemeen

OJBS De Omnibus ervaart een aanzienlijke toename in het aantal leerlingen, wat betekent dat de huidige faciliteiten met acht permanente klaslokalen niet voldoende zijn om aan de vraag te voldoen. Momenteel worden er al tien groepen onderwezen, waarvan één groep zelfs in de personeelskamer en spreekruimte les krijgt.

Kunstgrasveld gehalveerd

Om extra ruimte te creëren voor de 10e groep, heeft De Omnibus eerder op eigen initiatief en kosten een tijdelijke noodunit geplaatst. Deze uitbreiding heeft echter tot gevolg dat het bestaande kunstgrasveld gehalveerd moet worden. Om de beperking van de speelplaats op te vangen, is het wenselijk om de speelvoorzieningen naar de voorzijde van de school te verplaatsen, waar een openbare speelruimte beschikbaar is.

Nieuwbouw

Hoewel er nog geen concrete plannen zijn, wordt er momenteel een breed onderzoek uitgevoerd naar mogelijke permanente nieuwbouw voor De Omnibus en/of De Diamant.

Niettemin is het noodzakelijk om, gezien de huidige aantallen leerlingen, een tijdelijke oplossing te vinden totdat er definitieve besluiten worden genomen met betrekking tot het onderwijs in Baarlo.

Tekst: Jeanine Hendriks