Pollbespreking

Eerste fase herontwikkeling van Pius Park voor 4 miljoen is te duur

De eerste fase van de herontwikkeling van het Pius Park in Panningen kost 4 miljoen euro. Op de planning staan het nemen van verkeersmaatregelen, zoals het verwijderen van de bestaande weg, de realisatie van de padenstructuur en verlichting, aanleg van beachvelden, een multifunctioneel speelveld en amfitheater én de gedeeltelijke aanleg van nieuwe groenvoorziening.

Julie Nijssen is van mening dat er meer geld moet naar het bouwen van woningen. "Ik denk dat de woningnood erger is, stop daar 8 miljoen in." Jacques Janssen vindt ook dat het geld ergens anders naar toe moet. "Het visieloze gemeentebestuur van Peel en Maas moet haar tijd niet verprutsen aan zulke nutteloze geldverslindende projecten. Waar blijven de huizen voor de kernen? Maar ja, daar hebben de ambtenaren geen tijd voor om plannen te ontwikkelen. Daar heeft de jeugd behoefte aan."

Leon Jolanda van Rooij vindt dat er geïnvesteerd moet worden in de parken van de andere dorpen. "Andere parken in de gemeente Peel en Maas liggen er slecht bij en nu wel 8,4 miljoen voor een nieuw park. Als ze nu eens in het Rieterpark de overbodige bruggen weghalen en eens alles gelijk maken dan kunnen ze daar een superpark maken. Enkel de skatebaan moet verhuisd worden, want daar worden de omwonenden gek van en dan heb je nog genoeg over van de 8,4 miljoen." Liesbeth Bouten-Zeetsen geeft Leon Jolanda van Rooij daarin gelijk. "Maak eens een rondje andere plaatsen in plaats van Panningen. Waarom zoveel geld besteden als de bestaande parken overal qua onderhoud echt te wensen overlaat?"

Jack Kok vindt groen toevoegen aan de omgeving een goed idee, maar voor dat bedrag een te grote investering. "Groen is goed in een leefomgeving, maar om in deze tijd 8,5 miljoen daar aan uit te geven vind ik te ver gaan. Besteed dat geld aan woningen, deze zijn nu harder nodig. Wat mij betreft maximaal 1 miljoen voor vergroening en de rest voor woningen."

GM Mete reageert positief op de ontwikkelingen in het Pius Park. Zij is van mening dat Panningen een promotieplaatje moet worden voor de omgeving. "Prachtig initiatief en goed dat Panningen zich ontwikkelt op deze manier. Panningen is het centrum waar het zich moet lonen om naar toe te komen, anders krijg je uitgestorven dorpen, omdat iedereen naar de stad gaat. Dat zie je bijvoorbeeld in Duitsland al heel veel."