Loon naar werken voor Grashoek

SV Grashoek boekte zondag 21 mei een 2-1 thuisoverwinning tegen TSC’04. Dit gebeurde in een wedstrijd met een overheersend en aanvallend Grashoek tegenover een defensief TSC’04 dat zijn kaarten op de counter had gezet.

Het eerste half uur bleef het bij aftasten en gebeurde er, op enkele afstandsschoten na, niet veel. Pas na een half uur kwam er wat leven in de brouwerij met kansjes voor Chris, Sasha en de jonge Poolse speler Wictor Przybek. Het was de voorzichtige opmaat voor een zeer enerverende tweede helft.Na rust behield Grashoek het overwicht. De kansen en kansjes bleven zich opstapelen. Zo verdween een leep balletje van Sasha net naast de goal. Een knappe actie van Coen over rechts, die resulteerde in een voorzet, kon niet worden verzilverd door een hobbeltje in het veld. In de 58e minuut leek dan toch eindelijk de bevrijdende goal te vallen. Wictor kopte de bal voor, Burak liep in en frommelde de bal achter de Tegelse keeper. Tot grote verbazing van het publiek meende de grensrechter dat hij een buitenspelsituatie had gezien. En toen, hoe cliché, lag ineens de bal in de Grashoekse goal. Een verkeerd geraakt schot viel met een schlemielige stuiterbal achter Koen. Als reactie hierop ging het speltempo van Grashoek nog wat omhoog. Binnen drie minuten was het eindelijk toch raak. Levi plaatste vanaf de linkerkant de bal voor de goal en Sasha kopte knap in: 1-1. TSC leek daarmee genoegen te nemen en viel steeds meer terug op eigen helft. Daardoor moest Grashoek, op zoek naar de winnende goal, door een muur van tien roodhemden laveren. Uiteindelijk kreeg Grashoek na een perfecte voorzet van Ivan op Tjerk loon naar werken: 2-1.

Tekst: Frank Schilder / SV Grashoek