Degradatie MVC’19 definitief een feit

Na een seizoen in de tweede klasse speelt MVC’19 volgend seizoen weer in de derde klasse. Een 0-2 nederlaag thuis tegen Hoogeloon bezegelde zondag 21 mei het lot van de roodwitten.

Voorafgaand aan de wedstrijd richtte voorzitter Ron Albers een dankwoord aan de spelers en stafleden die stoppen bij het vaandelteam. Het gaat om de spelers Rob Custers, Marco Daniels, Joost Hesen, Clim Moonen, Paul van den Kerkhof, Ron van den Kerkhof en Tim van Renselaar en trainer Tom van Bergen en leider Frans van den Kerkhof. MVC’19 en Hoogeloon speelden om des keizers baard. MVC’19 gaat degraderen en Hoogeloon moet zich nog via de nacompetitie veilig spelen. In de eerste helft gebeurde er niet veel. Het spel ging op en neer, waarbij beiden ploegen een paar kansen kregen. Doelpunten bleven echter uit. Na de thee kreeg Hoogeloon meteen een kans, maar Rens Albers en Tim van Renselaar voorkwamen een doelpunt. Eén minuut later werd een afstandsschot van Luuk Peeters, die zijn basisdebuut maakte, door de keeper van Hoogeloon gestopt. In de 54e minuut was het wel raak voor Hoogeloon, nadat de bal op het middenveld werd veroverd en Rob Zanders vrij kwam te staan voor keeper Tim van Renselaar. Met een mooie beweging omspeelde hij de doelman en zette hij Hoogeloon op een 0-1 voorsprong. In de 83e minuut maakte Hoogeloon de beslissende 0-2 en was de wedstrijd gespeeld. MVC’19 probeerde het nog wel, maar een doelpunt zat er voor de gastheren niet meer in.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19