Kinderen van basisscholen Kessel en Kessel-Eik zaaien bloemenweide in

Kinderen van basisscholen Kessel en Kessel-Eik zaaien bloemenweide in

Afbeelding
Algemeen

Het initiatief van Dorpsoverleg Kessel en IVN Helden om op het veld van Plantencentrum Hendriks een bloemenweide in te richten nadert haar hoogtepunt. Zo’n 250 kinderen van de Kesselse en Kessel-Eikse basisscholen gaan het laatste gedeelte van het terrein inzaaien met een mengsel van inheemse bloemenzaden. Hierover zijn zij voorbereid op de IVN Helden e.o. die het belang van de natuur en de samenhang van planten en beestjes spelenderwijs heeft verteld. IVN Helden zal ook het inzaaien, harken en water geven begeleiden.

Het 6.000 vierkante meter veld is door een groep Kesselse vrijwilligers met zorg en plezier gereed gemaakt als bloemenweide. Zo is veel afval verwijderd, zijn er voor dier en insecten schuilplaatsen gemaakt, is een waterpoel gegraven en is de locatie gereed gemaakt voor bijenkasten. Meer dan 750 struiken van inheemse planten en plukfruit zijn geplant. Ook loopt een wandelpad met banken door de bloemenweide. Bezoekers kunnen hier genieten van de rust en de natuur. In het kader van duurzaamheid zijn alle gebruikte materialen hergebruikte plavuizen, banken en tegels.

Het inzaaien gebeurt op woensdag 31 mei door drie groepen uit Kessel-Eik en op donderdag 1 juni door acht groepen van de Kesselse basisschool. De groepen starten beide dagen om 09.30 uur en zaaien hun eigen perceeltje in.