Grashoek ook volgend seizoen in vierde klasse

Voor Grashoek stond zondag 14 mei de uitwedstrijd tegen het al gedegradeerde RKVB uit Baexem op het programma. Op sportpark Het Kerkveld verzekerde Grashoek zich door 0-2 overwinning van een langer verblijf in de vierde klasse.

De wedstrijd bleek geen zelfloper voor Grashoek, zeker niet in de eerste helft. Het niveau was soms zelfs zeer bedenkelijk. De kansen waren op de vingers van een hand te tellen. Een van die kansen voor Grashoek ontstond in de 37e minuut nadat Chris Hunnekens zich goed had vrijgespeeld. Zijn schot werd echter geblokt. De partij sleepte zich naar de pauze en het was geenszins verwonderlijk dat het na de eerste speelhelft nog 0-0 was.

In de tweede helft waren beide ploegen veel actiever. Namens Grashoek had Wiktor Przybek een uitstekende invalbeurt. Ook Sasha werd veel actiever. Dat werd na 51 minuten zichtbaar in de score. De Oekraïner gaf vanaf de rechterkant een perfecte voorzet die door Coen Gommans werd ingekopt: 0-1. Het was de honderdste tegentreffer voor het team uit Baexem. Het hek was nu van de dam. Dit leidde in de 59e minuut tot de 0-2. De bal belandde enkele meters buiten het strafschopgebied bij Stan Cuijpers die met een prachtig schot in de rechterkruising scoorde. RKVB gaf niet op. Grashoek had geluk dat een schot tegen de lat belandde. In de slotminuut kreeg Grashoek nog een strafschop. Coen Gommans zag zijn schot echter door de doelman gestopt. Zo bleef het 0-2.

Tekst: Piet Spee / SV Grashoek