Helden wint tweede thuiswedstrijd op rij

In de strijd tegen (rechtstreekse) degradatie deed Helden zondag 14 mei goede zaken door concurrent FCV op het eigen sportpark met 3-0 te verslaan. Omdat Brevendia van Melderslo verloor klommen de Heldenaren van plek 13 naar plek 11. Maar nog altijd zijn ze niet veilig.

Afbeelding

Helden opende zondag na tien minuten de score. Guus Maessen pikte een bal op en schoot onberispelijk hard binnen. Helden kon met een 2-0 voorsprong gaan rusten omdat ook Koen Maessen een voorzet verzilverde. Deze raakte nog wel een verdediger, maar die kon de bal enkel nog verder over de lijn schieten. Even probeerde de grensrechter nog een stokje voor dit doelpunt te steken, maar de scheidsrechter nam zijn advies niet over.In de tweede helft bleef Helden wat sterker. FCV probeerde wel aan te vallen, maar heel erg gevaarlijk werd het niet voor de ogen van doelman Nick Bouten. Ondertussen was wel de 3-0 binnen geschoten na een goede aanval. Freek Kessels was ditmaal de gevierde man. Een vrije trap van FCV belandde nog op de kruising, het enige echte schrikmoment, maar verder kwam de overwinning nooit meer in gevaar.

Tekst: VV Helden