Galgenven

Dagwandeling IVN Helden in Brachterwald

De wandelwerkgroep van IVN Helden houdt zaterdag 3 juni een dagwandeling in de buurt van het Galgenven. De wandeling heeft een lengte van 13,5 kilometer en voert zowel over Nederlands als over Duits grondgebied.

Langs de Duits-Nederlandse grens ligt het landschappelijk zeer fraaie en aantrekkelijke recreatiegebied het Brachterwald. Dit beschermd gebied is vrij toegankelijk voor wandelaars en fietsers, maar dieren hebben er altijd voorrang. Het heeft een oppervlakte van 1328 hectare en bevindt zich op het hoogterras van de Maas. De hoogte van dit bosrijke gebied komt op sommige plaatsen boven de zestig meter.De wandeling is redelijk vlak met af en toe een heuveltje. De paden zijn goed begaanbaar. Goed schoeisel, stevige wandelschoenen en kleding die bij het weer past zijn belangrijk. Denk ook aan reserveschoenen voor de terugreis. Laat u verder niet verrassen door onder meer teken. Neem de benodigde voorzorgsmaatregelen.


Vergeet niet om uw lunchpakket en voldoende drinken mee te nemen. De lunchplek is in de open lucht. Onderweg is er geen horecagelegenheid. Denk ook aan een paspoort of identiteitsbewijs.Na aankomst bij het vertrekpunt van de wandeling, boscafé De Grens (Keulseweg 202 in Reuver), staat de koffie/thee en vlaai klaar. Opgave vóór 28 mei via wandelwerkgroep@ivnhelden.nl Vermeld bij opgave ook of u kunt rijden, de naam/namen van de deelnemende persoon/personen en het mailadres. Vertrek bij het Kerkeböske om 08.45 uur.