Grashoek staat pinkstermaandag in het teken van oldtimers

Met een Kreidler, Zundapp en Puch, - allen uit de jaren ’60 - gaan Jan Craenen, Teun Peeters en Raymond Vincentie maandag 29 mei een tour maken door vijf landen. Ze starten pinkstermaandag in Grashoek en hopen tien dagen later daar weer terug te keren. Jan Manders uit Maasbree zal de mannen met een auto met bagage en reparatiemateriaal volgen.

Afbeelding
Henk Steeghs
Algemeen

De heren noemen de tocht van 1.500 kilometer de Vijf Landen Rit. Ze doen Nederland, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg en België aan. Vanuit Grashoek vertrekken de heren naar Koblenz en via de Moezel richting Trier, waar ze verder trekken naar Schengen. Via Luxemburg rijden de mannen naar de Ardennen om vervolgens via Maastricht weer naar Grashoek terug te keren.

Ervaring met toeren hebben de mannen al. Een jaar eerder legden ze een tocht van 1.500 kilometer af langs de Nederlandse grens. De verschillen met de vorige tocht: de hotels zijn van tevoren vastgelegd en Hein Gommans is vervangen voor Jan Manders. “Vorig jaar hadden we moeite met het vinden een slaapplek en dat wilden we dit jaar voorkomen. Daarom heb ik de tocht uitgestippeld en direct de hotels vastgelegd. Problemen zijn er om opgelost te worden”, zegt Jan lachend. In Cochem, Trier en Luxemburg verblijven de mannen twee nachten, zodat ook Jan Manders zijn brommer, die wordt vervoerd in de volgauto, kan gebruiken.

De heren vertrekken maandag om 10.00 uur vanuit cafe Leanzo in Grashoek. Iedereen is welkom om hen uit te zwaaien. Daarna zijn de mannen te volgen op de app Polarsteps onder vermelding van de Vijf Landen Rit.