LTV Kessel speelt gelijk, maar is morele verliezer

LTV Kessel heeft zaterdag 6 mei op bezoek bij Wijchen met 3-3 gelijk gespeeld. Door dit resultaat tegen een directe concurrent blijft Kessel in de topklasse op een degradatieplaats staan.

De doelstelling vooraf was duidelijk: Kessel wilde minimaal met 4-2 winnen. Quin Verstegen opende sterk en had weinig moeite met Bob Breukhoven: 6-1 6-4. Robert Hesen kwam tegen de 19-jarige Simon de Swart met 6-2 en 4-1 voor, maar hij kon de wedstrijd niet over de streep treken. De Swart won de tweede set met 6-4 en derde set met 6-2. Jeroen Hermans verkocht zijn huid duur aan Cas van der Vegt, maar moest met 7-6 6-4 zijn meerdere erkennen. Tim Cornelissen verloor de vierde singel met twee keer 6-1 van Bas van den Broek. Dat betekende dat Kessel na de singels op een 3-1 achterstand stond. Een overwinning was daarmee al uit het zicht. Toch herpakte de Kesselnaren zich door beide dubbelspelen te winnen. Verstegen en Tom Maassen stonden in de beslissende supertiebreak met 5-1 achter. Het koppel herstelde zich en trok de tiebreak met 10-6 naar zich toe. Hesen speelde met Bram Martijn het tweede dubbelspel tegen Robert Bouwmeester en Cas van der Vegt. Op 4-3 in de eerste set maakten de gasten uit Kessel het verschil door een break te plaatsen. In het vervolg werd nog maar één game afgegeven, waardoor een 6-3 6-1 overwinning een feit was. Kessel schiet met het 3-3 gelijkspel weinig op. Met nog drie wedstrijden te gaan blijft de achterstand op Vormer twee punten. Aanvoerder Robert Hesen: “Alles was gericht op een 4-2 overwinning. Dat ik mijn eigen enkelspelwedstrijd na een ruime voorsprong niet over de streep kon trekken, doet dan extra pijn. Maar we zijn slechts twee punten verwijderd van een veilige positie. De komende weken gaan we er alles aan doen om erin te blijven.” Kessel speelt zaterdag 13 mei een thuiswedstrijd tegen Mierlo. De wedstrijden beginnen om 11.00 uur.