‘Krasser van Kessel’ vrijgesproken

Ruim een jaar lang werd Kessel geteisterd door één of meerdere autokrassers. Recentelijk werd Silvia P. (60) als verdachte gearresteerd en vervolgd voor het beschadigen van meer dan tachtig auto’s. De Kesselse is echter vrijgesproken door de rechter wegens gebrek aan bewijs.

De eerste krassen werden in 2020 in Kessel geconstateerd. Ruim een jaar later, begin 2021, kwam er een aangifte binnen, die het onderzoek heeft doen starten. Via camerabeelden, observatieteams en getuigenverklaringen werd Silvia P. uiteindelijk opgepakt als vermeende ‘krasser van Kessel’. Ze werd vervolgd en afgelopen week kwam er een uitspraak in de zaak. De rechter is tot de conclusie gekomen dat er onvoldoende bewijs is om Silvia P. te bestraffen. De rechtbank geeft aan dat op basis van de verschillende bewijsstukken niet gezegd kan worden of Silvia P. de krasser is. Zo werd het argument dat veel van de vernielde auto’s in de omgeving van haar huis werden aangetroffen ontkracht. Dit geldt volgens de rechtbank namelijk voor vrijwel iedere bewoner van Kessel. Daarnaast zijn niet alle krassen direct gerepareerd, dus kunnen de auto’s ook na het krassen in haar buurt geplaatst zijn.


Gebrek aan bewijs

Ook een observatieteam heeft geen sluitend bewijs kunnen leveren tegen Silvia P. Tijdens een operatie zou een agent gezien hebben dat de vrouw een ‘verse kras’ op een bolide zou hebben aangebracht. Later bleek het hier echter om een ‘oude kras‘ te gaan. Uiteindelijk bleef slechts één bewijsstuk over dat als wettig beschouwd kon worden, aldus de rechtbank. De 180 dagen gevangenisstraf, waarvan 166 voorwaardelijk, die geëist werd, zijn door de rechter van tafel geveegd. De vrijspraak kan door justitie nog twee weken lang worden aangevochten.