Limburgs Lintje voor Marjo van Megen uit Maasbree

Burgemeester Wilma Delissen reikte op donderdag 4 mei het Limburgs Lintje uit aan Marjo van Megen uit Maasbree. Marjo is oprichter en grote inspirator van Stichting Herberg Papilio.

Afbeelding
Algemeen

Marjo en Theo van Megen wilden het verlies van hun kind omzetten in iets positiefs en richtten Stichting Herberg Papilio op, om lotgenotenweken aan gezinnen met verlies van een kind aan te bieden. Tijdens deze lotgenotenweken worden er allerlei activiteiten aangeboden en komen de gezinnen met elkaar in contact, wat helpt om hun ervaringen te delen. In deze meivakantie werd de twintigste lotgenotenweek gehouden voor vijf gezinnen.

In het bijzijn van de gasten van de twintigste week, die met een djembéworkshop bezig waren, en een aantal vrijwilligers van Herberg Papilio, reikte burgemeester Delissen de onderscheiding uit aan Marjo van Megen. De burgemeester prees Marjo van Megen om haar inspiratie, daadkracht, liefde en nieuw geluk dat ze deze gezinnen mee geeft. Dit project levert een essentiële bijdrage aan gezinnen die een kind hebben verloren. Samen verdriet delen, elkaar begrijpen en daardoor een stapje verder komen in de verwerking van verdriet.