Koningslust wint derby Egchel

De derby tussen Egchel en Koningslust van zondag 30 april is gewonnen door de gasten. Het werd op een zonovergoten sportpark de Wietel 2-3 voor Koningslust. De teams van de super jonge trainer van Egchel, Lieuwe Kuijpers en de zeer ervaren oefenmeester van Koningslust, Ge Ummenthun, maakten er een leuke pot voetbal van met veel inzet en strijd.

De arbiter van dienst, Theo Straatman uit het Brabantse Uden, floot een prima wedstrijd. Het duel ging gelijk op met wat mogelijkheden voor beide elftallen. Na ruim een half uur brak Egchel de score open. Een mooie uithaal van Bjorn Galema zorgde voor de 1-0, keeper Mick Berkers was geslagen. Voor rust nog een bal tegen de Egchelse doellat.

Na de thee kwam Jules Verkoelen in het veld voor Willem Thiesen. Koningslust kwam op gelijke hoogte door Wouter Coolen die binnentikte uit een voorzet, 1-1. Nadat Bas Lemmen namens Koningslust was gewisseld voor Luka Aerts kwamen de gasten na een uur op voorsprong. Een schot van afstand verdween in de verre hoek buiten bereik van keeper Jeroen van Knippenberg tegen het net, 1-2 door Jeffrey Daniels. 5 minuten later was de stand al weer in evenwicht toen Jules goede doorzette en Bjorn Galema bediende, zijn schot werd onderweg nog aangeraakt maar verdween toch in het doel, 2-2. Bart Doensen loste de tweevoudig doelpuntenmaker af, Koningslust ruilde Stan Vaessen in voor Niek Schers. 8 minuten voor het officiƫle einde kopte Wouter Coolen uit een vrije trap de 2-3 binnen. Frank Gielen kwam namens de thuisclub nog binnen de lijnen voor Gido van Lier. Egchel ging op jacht naar de gelijkmaker, Koningslust moest vol aan de bak om dit te voorkomen, het leverde de ploeg in de slotfase nog drie gele kaarten op. Na het laatste fluitsignaal mochten de bezoekers als winnaars van het veld stappen, de gastheren waren teleurgesteld. Gezamenlijk maakten de teams er nog een gezellige derde helft van in het Egchelse.

Tekst: S.V. Egchel