Kleinst mogelijk nederlaag voor Grashoek

Grashoek 1 heeft zondag 30 april op sportpark De Bosberg in Swalmen een wedstrijd gespeeld tegen DES Swalmen 1. Bij mooi zonnig lenteweer bracht Grashoek de bal aan het rollen. Er ontspon zich een wedstrijd tussen twee ploegen die elkaar niet veel toegaven.

Tot veel uitgespeelde kansen kwam het niet. Daarvoor was het spel te vaak van matig niveau. Vier hoekschoppen duidden dat Grashoek iets meer van het spel had. Het zag er dan ook naar uit naar een ruststand van 1-0. De speeltijd zat er op, nog 2 minuten naspeeltijd. Een aanval van Grashoek was op niets uitgelopen. Swalmen nam het over, profiterend van balverlies op het middenveld van Grashoek. Een vlotte combinatie bracht nummer 8 Reagan Campbell vrij voor Grashoek doelman Koen Clephas en met een droge knal maakte hij de 1-0.

In de tweede helft moest Grashoek in de achtervolging. Trainer Jonn probeerde dit te ondersteunen met wissels. Een van het was de 22-jarige Pool Wiktor Przybek die voor veel 'schwung' in het team zorgde. Ook Chris Hunnekens kwam binnen de lijnen en dwong de Swalmendoelman tot een tweetal uitstekende reddingen. Grashoek ontsnapte aan een grotere achterstand toen bij een misstrap de bal in het lege doel dreigde te verdwijnen. Een miraculeuze redding voorkwam dit. Bij het verstrijken van de tijd verdween ook de hoop op de gelijkmaker. Swalmen bracht de 1-0 over de streep en Grashoek moest genoegen nemen met de kleinst mogelijke nederlaag.