Pollbespreking

Peel en Maas heeft flexwoningen nodig

Gemeente Horst aan de Maas wil op korte termijn tachtig flexwoningen plaatsen. In totaal trekt het College van B&W hier meer dan 1,5 miljoen euro voor uit. De woningen zijn bedoeld voor starters, studenten, arbeidsmigranten die zich langer in deze regio willen vestigen én mensen die recent zijn gescheiden. In gemeente Peel en Maas loopt het idee nog niet zo'n vaart.

Yvonne Sonnemans Flipsen ziet flexwoningen in Peel en Maas wel zitten. "Nood voor betaalbare huurwoningen voor alleenstaande jongeren is er wel. Dus flexwoningen als huur zou fijn zijn."

Jacques Janssen vindt dat er geen flexwoningen moeten komen, maar permanente en betaalbare woningen voor de eigen jeugd in alle Peel en Maas dorpen. "Daar moet de gemeente prioriteit aan geven." Daar is Tsjacco Janssen het mee eens. "Er zijn genoeg plekken in Peel en Maas waar woningen gebouwd kunnen worden. En tegen de tijd dat de woningmarkt niet meer onder druk staat, kunnen de oude (huur)woningen die in de jaren 70/80 zijn gebouwd (en dus dan niet meer voldoen aan de eisen die dan gesteld worden aan woningen, energieneutraal et cetera) langzaam gesloopt worden, waar dan parken (vergroening) aangelegd kunnen worden. Waardoor er ook groenere wijken ontstaan in alle dorpen. Denk toekomstgericht en niet alleen op korte termijn. Wethouder Erik Nijssen is altijd welkom om hierover met me in gesprek te gaan, ik kan hem zo plekken aanwijzen waar tig nieuwe woningen in de bestaande kernen gebouwd kunnen worden."

Volgens Theo Geurts is er een projectontwikkelaar geïnteresseerd in het bouwen van honderden woningen op de Keup in Helden. "De gemeente houdt het af. Waarom? Onduidelijk, maar het woningprobleem in Helden is op deze manier snel aan te pakken, daar heb je ook geen flexwoningen voor nodig."