Helden pakt laatste strohalm in strijd tegen degradatie

Helden heeft zondag 30 april in de ‘dying seconds’ de overwinning behaald tegen Hegelsom dat juist bezig was aan een hele goede serie wedstrijden. In een wedstrijd die gelijk opging, was het toch Helden die 5 minuten voor rust op voorsprong wist te komen. Freek Kessels rondde een voorzet van Guus Maessen prima af.

In de 2e helft deed Helden goede zaken door de marge te verdubbelen. Een aanval over rechts leidde tot een prima voorzet van Gilian de Bruijn op Koen Maessen, die van dichtbij de keeper van Hegelsom wist te verschalken.

Lang kon Helden niet van deze weelde genieten, want binnen 2 minuten verkleinde Hegelsom de marge weer naar 1 en was de spanning weer helemaal terug. Terwijl Hegelsom op zoek ging naar de gelijkmaker, was het Helden dat tot twee leer toe wist te scoren. Maar het was ook de grensrechter die tot twee keer toe zijn vlag in de lucht stak. Beide keren nam de scheidsrechter dit advies over waarbij hij zich de tweede keer zelfs mondeling liet overtuigen, tot ontsteltenis van het thuispubliek. En tot overmaat van ramp werd het dan ook nog 2-2. Aan 1 punt had Helden helemaal niets en dus ging de thuisploeg er in de laatste paar minuten nog één keer voor. Een harde bal in de 16 meter werd beroerd met de hand/arm van de verdediger en helden verdiende een strafschop in de allerlaatste minuut. Deze werd benut door Mike van Lier en zo blijven de 3 punten alsnog in Helden.

Tekst: Roy van Breukelen