Twee doelpunten tegen

Gehavend Baarlo verliest van effectiever Sportclub Irene

Afbeelding
Picasa

De afwezigheid van enkele basisspelers noopte Baarlo-trainer Tim Nabben tot aanpassing in zijn basisformatie, met name in aanvallend opzicht. Desalniettemin was Baarlo voetballend niet de mindere van de thuisclub zondag 30 april.

Daar waar Sportclub Irene echter van de weinige echte doelkansen in het gelijkopgaande duel er twee wist te benutten, liet Baarlo die liggen. Bij de roodzwarten ontbrak enkele malen het nodige fortuin in de afronding én pakten ook enkele cruciale beslissingen van de arbiter ongelukkig uit voor de Baarlonaren.

Na een aftastende beginfase leek Sander Gulev na ruim een kwartier de openingstreffer voor Baarlo te gaan maken. Na een verdediger van de thuisclub de bal te hebben ontfutseld, klopte hij vrij voor doel Irene-goalie Jur Verstegen met een uitgekiende lob, maar zag de bal op de paal van het volkomen lege doel stranden. In plaats daarvan was het juist Sportclub Irene dat pal voor rust op de counter de score opende.

Strafschop

Een tiental minuten na de hervatting leek Roel Bouten dwars door het centrum van de Tegelse verdediging op weg naar de Baarlose gelijkmaker. Eenmaal in het strafschopgebied werd hij echter van achteren getorpedeerd. De Baarlose claims op een strafschop werden echter genegeerd door de niet al te sterk leidende arbiter.

Ook enkele andere mogelijkheden leverden niet het gewenste resultaat op voor Baarlo. Een 20-tal minuten voor tijd verdubbelde Sportclub Irene uit een fraai genomen vrije trap de voorsprong naar 2-0. In die stand kwam in de slotfase geen verandering meer.

Tekst en beeld: Len Gielen, VV Baarlo