Vreemde gewoontes

Als u de volgende keer ergens komt waar veel mensen bij elkaar komen, ga er dan eens voor zitten en kijk welke vreemde gewoontes ze er op na houden. Is het u bijvoorbeeld wel eens opgevallen dat legio mensen altijd de eerste trede van de roltrap overslaan? Persoonlijk werd ik me er pas bewust van, op het moment dat ik het anderen zag doen.

TamTom
TamTom

En nog zo iets. Ik kan het niet laten om bij het op- of afgaan van een gewone trap, in mezelf, het aantal treden te tellen. Ik doe het altijd. En waarom? Ik heb geen idee. Blijft u ook wel eens bij een oversteekplaats voor voetgangers met verkeerslichten of bij een lift als een idioot op de knop drukken? Vreemd, u weet net zo goed als ik dat daardoor het groene licht of de lift niet sneller komt. Of bent u er zo één die eerste de randjes van zijn boterham opeet en dan pas het midden? Er zijn ook mensen die op momenten van stress altijd in de lach schieten.


Als iemand dreigt te verdrinken, bijvoorbeeld, staan ze van de zenuwen aan de kant te lachen en zijn ze niet in staat om iets te doen. Enne, checkt u voor het slapen gaan ook altijd minstens twee keer of uw wekker écht wel goed staat? Kunt, u als u alleen thuis bent, het ook niet laten om keihard, en ongegeneerd, vals te zingen? Liefst in de badkamer omdat dat zo lekker galmt. In de supermarkt niet de fles op de voorste rij pakken maar de achterste? Gewoon doen hoor, u bent niet de enige.


Likt u misschien uw bord schoon? Of kijkt u altijd uw grote boodschap na? Wellicht steekt u af en toe snel even de neus in uw eigen oksel om te weten of het daar nog wel goed ruikt. Of maakt u steeds weer 'to do lists', omdat het afstrepen zo goed voelt?


Als u dat allemaal niet doet en ook verder geen rare gewoontes heeft dan bent u een normaal mens.

Bevalt dat?

Tom van Bakel