Kunstenaars van Microcosmos

Workshop in bibliotheek Panningen, expositie in bibliotheek Maasbree

De Bibliotheek Maas en Peel organiseert de komende weken activiteiten in Panningen en Maasbree. Workshop De Spiegel vindt plaats in Panningen en is bedoeld voor mensen die bewust bezig willen zijn met hun eigen ontwikkeling. In Maasbree tonen kunstenaars van Microcosmos hun werk.

Bibliotheek Maas en Peel organiseert workshop De Spiegel op woensdag 10 mei samen met Leo Loopbaan en het Leerwerkloket Noord-Limburg. Werken aan je toekomst en je inzetbaarheid begint met weten wat je in huis hebt. Wat zijn je skills en talenten? Wat motiveert je? Waar sta je nu? Een goed en realistisch beeld van jezelf is je belangrijkste houvast als je wilt nadenken over hoe jij je verder wilt ontwikkelen. In deze workshop ga je op zoek naar jouw drijfveren. Om deel te nemen hoef je geen lid te zijn van de Bibliotheek.

Op vrijdag 12 mei is de feestelijke opening van een nieuwe expositie bij de Bibliotheek Maasbree. Kunstenaars (tussen 10 en 71 jaar oud) van Microcosmos tonen hun werk, schilderijen en foto's. Te zien zijn onder meer schilderijen van initiatiefnemer Evert Kalwij, van zijn dochter Sanne en kleindochter Nienke uit Maasbree. Wie goed kijkt ontdekt dat bij een aantal kunstwerken dyslexie de inspiratie is voor het werk. Peter Schwank en Noelle van Eijsen laten je letterlijk zien hoe zij hier tegenaan kijken. Of droom lekker weg bij de wolkenschilderijen en natuurfoto's van Sil Munnik.

Aanmelden voor één van deze activiteiten kan via de website van de Bibliotheek Maas en Peel.