Natuurgebied Vlakbroek

Wandelen en vogels spotten met IVN in Nationale Vogelweek 

Afbeelding
JOS JOOSTEN

Tijdens de Nationale Vogelweek, die plaatsvindt van zaterdag 6 tot zondag 14 mei, zijn er in het hele land meer dan honderd vogelexcursies. IVN Helden kan natuurlijk niet achterblijven en organiseert zaterdag 6 mei een vogelwandeling in natuurgebied Vlakbroek.

Het Vlakbroek ligt aan de rand van Koningslust. Het is een gebied rondom de vroeger met de Maas in verbinding staande Everlose Beek. Het is dan ook een natte streek die populair is bij vele vogels.

Ter plekke te spotten soorten zijn onder meer de koekoek, zwarte specht, grote zilverreiger, blauwborst, boompieper en geelgors.Ervaren vogelaars van de vogelwerkgroep van IVN wijzen de wandelaars waarnaar ze naar moeten kijken en attenderen hen op herkenbare geluiden van onze gevederde vrienden. Deelname aan de wandeling is ook voor niet-leden gratis. De start is om 09.00 uur vanaf de parkeerplaats bij de kerk van Koningslust. Wie geen vervoer heeft, kan zich om 08.30 uur bij het Kerkeböske melden. Daar regelt het IVN vervoer naar het Vlakbroek.