Twan Smets schrijft tweede boek

Boekpresentatie Te gek veur weurd

In de bibliotheek van Maasbree vindt zaterdag 1 april de boekpresentatie van het tweede boek van Twan Smets plaats. Het boek bevat 32 verhalen met tekeningen van de personages. Van 11.00 tot 13.00 uur vertelt de schrijver over zijn werk en beeldt de toneelvereniging de personages uit het boek uit.

Na het verschijnen van Twans eerste boek ontving hij veel reacties, die volgens hem het schrijven van het boek waard maakte. "Er waren ook reacties met opmerkingen over gebeurtenissen die de lezers zich nog konden herinneren, maar die ze in het boek niet terug hadden gelezen", aldus Twan. "Dit deed mij besluiten om die verhalen die ik vergeten was, te verzamelen en te vermengen met korte verhalen waarin allerlei kleurrijke types tevoorschijn komen die iedereen wel eens ergens tegen het lijf is gelopen." 


Aantekeningen

Dit resulteerde in een tweede boek van Twan. "In mijn tijd als verkoper in een verfspeciaalzaak kreeg ik soms opvallende klanten over de vloer. Zodra zij de deur uit waren, maakte ik vaak snel enige aantekeningen in een oud schrift. In de rustige uren werkte ik die uit in een persoonsbeschrijving en maakte er een tekening bij. Ooit ging het schrift rond bij winkeliers rondom de Schinkemert in Venlo, en zo raakte ik het op gegeven moment kwijt. Tenminste ik had het nooit meer gezien en was in de veronderstelling dat het als verloren kon worden beschouwd. Totdat ik het tijdens een opruimbeurt op zolder terug vond. Deze figuren heb ik, net als hun beschrijvingen, opgefrist en toen verwerkt in dit boek."