Gelijke strijd

Egchel leidt nipte nederlaag tegen RKSVV

Egchel heeft zondag 12 maart tegen middenmoter RKSVV een nipte 1-0 nederlaag geleden. Op sportpark Molenzicht in Swartbroek bezorgde een mooie kopbal uit een corner de thuisclub de drie punten. Op een goed bespeelbaar, maar wat hobbelig veld, was Peter Maters de arbiter van dienst. Hij had geen enkele moeite met het leiden van deze sportieve wedstrijd.

In de eerste helft ging de strijd gelijk op, met wat kleine kansjes voor beide elftallen. Een gelijke stand bij rust lag dan ook in de lijn der verwachtingen. Egchel kwam echter vlak voor de thee goed weg toen uit een corner voor RKSVV tot tweemaal toe een dot van een kans werd gemist. In de tweede helft was het geluk nogmaals aan de zijde van Egchel toen een bal op de lat belandde. Aan de overkant was er een grote mogelijkheid voor Paul Ververgaert, maar de RKSVV-doelman redde tot corner. De thuisploeg was nu wat meer op de Egchelse helft te vinden. Keeper Kars Titulaer moest eenmaal een zeer nuttige redding brengen. Een kwartier voor tijd werd de score geopend. Uit een corner kopte de vrijstaande Serge Stultiens de 1-0 voor Swartbroek binnen. Egchel zette aan om toch nog een puntje over te houden, maar moest ook bedacht zijn op de uitvallen van RKSVV. Alle strijd ten spijt zat een gelijkspel er niet meer in.

Tekst: SV Egchel