MVC’19 al na 17 minuten kansloos

MVC’19 verloor zondag 12 maart met 4-0 van Oirschot Vooruit. In het eerste kwart van de wedstrijd werd MVC’19 op het middenveld overlopen. Na 17 minuten stond MVC’19 al met 3-0 achter en was de kans op een goed resultaat verkeken.

De eerste kans was na 3 minuten nog wel voor MVC’19 na een mooie steekpass van Marco Daniels op Bart Crienen. Tot succes leidde dit echter niet. Daarna was het alleen nog Oirschot Vooruit dat de klok sloeg. Telkens was het Jip Stam die vanaf de achterlijn een perfecte voorzet gaf die door respectievelijk Daan Hagemeier, Koen Versteden en Joris Swaanen werd binnengeschoten. Drie identieke doelpunten, waar de MVC-verdedigers geen antwoord op hadden. Het leek wel alsof keeper Rick van der Zee als schietschijf was ingezet. In de 24e minuut was het weer bijna raak, maar ditmaal werd de bal net langs geschoten. Trainer Tom van Bergen greep in en verving de licht geblesseerde Yannick Muysenberg door Ian Boots. MVC’19 kreeg meer grip op de wedstrijd en begon beter te spelen. In de 35e minuut was het weer Marco Daniels die met een steekpas Ron van den Kerkhof in stelling kon brengen, maar diens schot verdween naast het doel. Vlak voor rust werd keeper Rick van der Zee nog bijna verrast door een boogbal maar hij redde knap.

Aan het begin van de tweede helft ging het spel gelijk op. In de 72e minuut probeerde Marco Daniels het nog een keer, maar keeper Niels Stockman kon zijn afstandsschot in tweede instantie pareren. Vlak daarna bereikte een mooie vrije trap van Marco Daniels net niet het hoofd van Ron van den Kerkhof. In de 80e minuut werd een fout op het middenveld afgestraft en kon Tim Neggers in de korte hoek de vierde treffer binnenschieten. Oirschot kreeg nog twee mogelijkheden maar beide doelpogingen mislukten.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19