Voetbal

Grashoek verliest in Reuver

Grashoek speelde zondag 12 maart in Reuver op sportpark Dijckerhof. Voor de tweede keer op rij slaagde Grashoek er niet in om te profiteren van een numerieke meerderheid. Dit keer moest het met 3-1 het onderspit delven.

Scheidsrechter Willy Trags uit Heerlen hield de teugels strak en deelde zes gele kaarten uit, vijf aan Reuver en één aan Grashoek. Twee kaarten van Reuver waren voor aanvoerder Ruud Zegers, waardoor de thuisclub na een uur met tien man verder moest. Desondanks werd het in die fase 3-1.

Grashoek raakte in de eerste helft al vroeg op achterstand. In de 10e minuut kreeg de op de punt van het strafschopgebied staande Erkan Yazici de bal uit een corner toegespeeld. Hij deponeerde het leer vervolgens met een fraaie krul in de rechter bovenhoek. Grashoek moest in de achtervolging maar slaagde er niet in om het spel te verplaatsen. Na twintig minuten werd het 2-0 toen Grashoek bij de achterlijn de bal niet kreeg weggewerkt. De daaropvolgende een-tweecombinatie werd afgerond door Reuver-aanvoerder Ruud Zeegers. Grashoek liet daarna aanvallend meer zien. Dit had na veertig minuten resultaat.

De bij een vrije trap van Stan Cuijpers mee naar voren gekomen Ivan Muchak tikte de bal binnen. Dit zorgde weer voor hoop in de Grashoek-gelederen. Hoop die nog groter werd toen de thuisclub na een uur spelen met tien man kwam te staan. De 3-1 door Gijs Smeets een kwartier voor tijd boorde echter alle hoop de grond in.

Tekst: SV Grashoek