De grote boodschap

22 jun. 2023, 09:31 Column
Caspers Comeback
Caspers Comeback

De hoogste tijd voor wat taboedoorbrekende teksten. Maar wacht nog even met lezen. Lees eerst de rest van de HALLO en leg de krant vervolgens open op deze pagina op het toilet. Dan kunt u later vandaag, wanneer u de breinaalden ter hand heeft genomen voor de productie van een nieuwe bruine trui, met uw broek op uw enkels deze column tot u nemen.

De grote boodschap, een bruine trui breien of kamertje honderd bezoeken. Het mooie aan poepen – oh bah, hij schrijft poepen – is dat iedereen zo nu en dan de troepen moet lossen. Van Vladimir Putin tot Lionel Messi en van Beyoncé tot Tom Cruise, iedereen moet vroeg of laat de porseleinen troon bestijgen. Wat ik me dan meteen ook afvraag: hoe zou dit viertal reageren in de volgende situaties? 

Zo liep ik een keer een toilet binnen waar ik de spetterprestaties van één van de vorige bezoekers nog in geuren en kleuren kon herleiden. Dus, zou Messi alles grondig schoonmaken zodat zijn opvolger niet denkt dat híj er zo’n bende van gemaakt heeft, of poetst hij enkel het broodnodige met het risico dat de volgende bezoeker hem een viespeuk vindt? 

En wat zou Beyoncé doen wanneer ze al boutend hoort dat de toiletruimte volloopt met enkele dames. De keutel intrekken, knetterend doorgaan maar wachten tot iedereen weer vertrokken is, óf schijt hebben aan alles – figuurlijk natuurlijk – en gewoon doorgaan waarmee ze bezig was?

Of hoe zouden Tom en Vladimir in de volgende situatie reageren? Ik was ooit bij een bijeenkomst waar ik snel nog even naar het toilet moest, maar het herentoilet werd schoongemaakt. De poetsdame in kwestie zei dat ik wel even op het damestoilet mijn behoefte kon doen. Ik moest zo nodig, dacht niet na en zat voordat ik wist in het hol van de leeuw. In principe geen probleem, totdat ik verschillende dames de toiletruimte hoorde binnen lopen. “Tja, hoe ga ik me hier uit redden?” 

Zo, dat was het weer. Volgens mij bent u ook al even klaar met de grote boodschap of niet? Nou hup, vegen. En als er niet voldoende papier is, mag u deze multifunctionele column altijd gebruiken.