Belangrijke zege VC Kessel in derby

3 feb 2023, 10:41 Volleybal
Afbeelding

De dames van VC Kessel speelden zaterdag 28 januari de derby tegen Klaverblad/HHC uit Horn. De ontmoeting was tevens een tweestrijd tussen de gebroeders Maessen: Richard is coach van Horn, Nico van VC Kessel. Voor de tweede keer dit seizoen trok Nico aan het langste eind, ditmaal met 3-1.

VC Kessel liet zich in de eerste helft van de eerste set overrompelen door het enthousiasme en de servicedruk van de meiden van Horn. Na een goede servicebeurt van Anne van den Beucken kwam het tot 15-15. Toch kon Kessel nog steeds niet overtuigen in servicepass en aanval. Daardoor ging de eerste set naar Horn met 18-25. VC Kessel begon ook de tweede set matig. Na een inhaalslag kwam het op voorsprong maar het liet na het laatste punt te scoren. Hierdoor werd het nog een ware uitputtingsslag, want pas bij 31-29, na kansen over en weer om de set uit te maken, namen de Kesselse dames het laatste punt voor setwinst in ontvangst. In de derde en vierde set had VC Kessel de spirit weer te pakken. Horn zakte meer en meer weg. Door aanvallend en serverend meer druk te leggen ging de derde set met 25-11 naar Kessel en de vierde met 25-16.

Tekst: Anouk Rutten / VC Kessel