Helden VR1 behaalt kampioenstitel

31 mei 2023, 17:57 Voetbal
Afbeelding

Op een bruisend voetbalveld in Kerkeböske, het thuisstadion van vv Helden, hebben de Heldense dames het kampioenschap behaald in de 5e klasse. Zondag 28 mei stond Helden VR1 tegenover RKMSV VR1 op eigen terrein.

De dames van RKMSV VR1 bevonden zich onderaan in de 5e klasse. De opdracht voor de Heldense dames, onder leiding van Hassan Fannach, was duidelijk: ze moesten winnen om de felbegeerde titel binnen te slepen en titelconcurrent Linne achter zich te laten. Het bleef echter lang spannend, aangezien scoren altijd een uitdaging is geweest voor de Heldense dames, en dat bleek ook afgelopen zondag weer. Het duurde even voordat het scorebord in beweging kwam. Helden had gedurende de hele wedstrijd het meeste balbezit en het spel speelde zich voornamelijk af op de helft van Meijel, maar de bal wilde maar niet in het net belanden.

In de eerste 60 minuten waren er veel kansen en werd de lat geraakt, maar waren er ook reddingen van Marloes van der Vlugt, de keeper van Meijel. Ze leverde een uitstekende prestatie. Het bleef 0-0 totdat Kim Bankers eindelijk het bevrijdende doelpunt maakte. Daarna breidden ze hun voorsprong moeiteloos uit met doelpunten van Lieke Maessen en Janne Hermans. Nadat het laatste fluitsignaal had geklonken, barstte het feest los. Juichend maakten de dames een rondrit op een platte kar door Peel en Maas, waarbij ze als eerste stopten bij de shirtsponsor, de Zoes. Naar verluidt ging het feest nog tot in de late uurtjes door.
Met het behalen van het kampioenschap in de 5e klasse hebben de dames zich weten te promoveren naar de 4e klasse.

Tekst: vv Helden