Helden neemt slechts één punt mee uit Velden

27 mrt 2023, 15:13 Voetbal
Afbeelding

In de strijd tegen degradatie speelde Helden afgelopen zondag de kraker tegen rode lantaarndrager IVO uit Velden. Hoewel winst het enige was dat voor beide ploegen telde, bleef het bij een 0-0 gelijkspel.

Traditioneel worden in Velden de velden als eerste afgekeurd. Ondanks de overvloedige regen was er ditmaal echter geen twijfel over het doorgaan van de wedstrijd, omdat Velden sinds afgelopen weekend de beschikking heeft over een kunstgrasveld. Evengoed was het lastig voetballen met de harde wind en striemende regen. Duidelijk was dat beide ploegen niet wilden verliezen, maar tegelijkertijd weinig opschoten met een gelijkspel.

In de eerste helft was het Helden dat de meeste aanspraak op drie punten maakte, ondanks het gehavende elftal dat het hele seizoen al te kampen heeft met veel afwezigen. Van de drie goede kansen had er minimaal één benut horen te worden. Omdat dit niet gebeurde, gingen de ploegen met een 0-0-stand de rust in.

In de tweede helft was IVO iets beter. Dit overwicht werd beloond met een penalty. De Heldense invalkeeper Rick Knippenbergh toonde zich in deze tweestrijd de sterkste en redde daarmee uiteindelijk een punt voor Helden, omdat er in de resterende tijd niet veel meer gebeurde.

Tekst: VV Helden