Meer lucht voor Baarlo na gelijkspel en zege

27 mrt 2023, 15:09 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Baarlo speelde afgelopen week twee thuiswedstrijden: dinsdag 21 maart tegen FCV Venlo en vrijdag 24 maart tegen SV Blerick. Met respectievelijk een 1-1 gelijkspel en een 2-1 overwinning verschafte Baarlo zich weer wat meer lucht in de degradatiestrijd.

In het inhaalduel tegen FCV Venlo had Baarlo het initiatief. Toch scoorde FCV in de eerste helft op de counter de openingstreffer. In de tweede helft kwam Baarlo middels een penalty, resoluut verzilverd door Kay Nellen, verdiend langszij. Beide teams gingen in de slotfase nog voor de zege, maar de 1-1 stand bleef op het scorebord staan. Een resultaat waarmee beide teams konden leven.

Op vrijdagavond was SV Blerick de tegenstander in een vanwege de Venloop vooruit gespeeld duel. In de derde competitiewedstrijd in zes dagen proefde Baarlo na vier duels zonder zege eindelijk weer eens het zoet van de overwinning. Meer dan een uur lang was het een gelijk opgaand duel zonder noemenswaardige hoogtepunten. In het laatste kwart van de wedstrijd had Baarlo echter het fortuin aan zijn zijde. In korte tijd en uit het niets kwam het op een 2-0 voorsprong. Laurents van den Ham openende halverwege de tweede helft de score met een fraai afstandsschot. Nauwelijks vijf minuten later mocht Kay Nellen opnieuw vanaf elf meter de voorsprong verdubbelen. Het Blerickse slotoffensief resulteerde nog wel in een tegentreffer, maar daar bleef het bij.

Tekst: Len Gielen, VV Baarlo