Nederlaag in Hegelsom kost Baarlo periodetitel

7 mrt 2023, 10:45 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Eerder dit seizoen had Baarlo geen kind aan Hegelsom (4-0). In Hegelsom waren de rollen zondag 5 maart omgekeerd: 3-0 verlies. Niet alleen vanwege het puntverlies een dure nederlaag voor Baarlo, maar ook vanwege de gemiste kans op een periodetitel die bij een zege een feit zou zijn geweest.

De wedstrijd was koud begonnen of de roodzwarten keken al tegen een achterstand aan. Uit de eerste de beste hoekschop scoorde de thuisclub in de 2e minuut de openingstreffer: 1-0. Baarlo moest dus al direct in de achtervolging. Dat leverde ook enkele kansen op, maar geen gelijkmaker. In plaats daarvan bouwde Hegelsom in de 25e en 30e minuut op de counter de voorsprong verder uit naar 3-0. Beide treffers waren het directe gevolg van matig verdedigen aan Baarlo-zijde. In de slotfase van de eerste helft had Sander Gulev een riante kans om Baarlo weer enigszins terug te brengen in de wedstrijd, maar ook die ging schlemielig de mist in.

In de tweede helft zocht Baarlo de aanval in de ijdele hoop de bakens nog te kunnen verzetten. Het Baarlose offensief stierf echter veelal een vroege dood en leverde nauwelijks kansen op. Alleen Rik Schotman kwam met een gevaarlijk afstandsschot in de buurt van een treffer. Hij zag de bal rakelings het doel missen. Hegelsom beperkte zich na rust voornamelijk tot het consolideren van de voorsprong en gokte daarbij op een counterkansje. Ook dat had geen succes en zo ging de wedstrijd uit als een nachtkaars.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo