Baarlo speelt gelijk tegen hekkensluiter

27 feb 2023, 15:22 Voetbal
Afbeelding

IVO Tegen rode lantaarndrager IVO is Baarlo zondag 26 februari in eigen huis niet verder gekomen dan een mager 1-1 gelijkspel. Gezien het verloop van de matige wedstrijd was dit ook de enig juiste uitslag.

Hoogtepunten waren eigenlijk alleen de twee doelpunten in de eerste helft, die de kwalificatie ‘pareltjes’ waardig waren. Voor het overige was het spelbeeld, zeker vanuit Baarloos oogpunt, zeer matig. Op een zonovergoten maar door de ijzige wind toch winterfris sportpark De Meeren begon Baarlo hoopvol met een tweetal kansen voor Sander Gulev op een snelle openingstreffer. Diens inzetten misten echter rakelings het doel.

Daarna heersten vooral de defensies van beide ploegen. Uit een van de spaarzame goede tegenstoten kwamen de gasten uit Velden in de 35e minuut desondanks verrassend op voorsprong met een fraai schot in de kruising. Baarlo moest in de achtervolging en kwam op slag van rust weer langszij. Uit een vrije trap schoot Jeffrey Arents de bal knap vanaf een meter of twintig hard en zuiver in de uiterste hoek van het IVO-doel: 1-1. In de rommelige tweede helft wisten zowel Baarlo als IVO de supporters nauwelijks te boeien. De meeste aanvallen smoorden voortijdig en alleen bij standaardsituaties was er nog sprake van enige dreiging. Voor Baarlo was Frank Peeters nog wel eenmaal dichtbij een treffer, maar zijn inzet ging voorlangs. In de puntendeling konden beide ploegen zich na afloop moeiteloos vinden.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo