Nipte nederlaag Baarlo tegen Merefeldia in suptopper

6 feb 2023, 12:45 Voetbal
Picasa
Afbeelding

Nipte nederlaag Baarlo tegen Merefeldia in subtopper

Baarlo speelde zondag 5 februari de subtopper tegen Merefeldia. In Nederweert leden de roodzwarten een nipte 1-0 nederlaag.

Baarlo begon nog wel goed tegen de fysiek sterke Nederweerter ploeg. Bij de eerste de beste aanval leek de door het centrum gelanceerde Laurents van den Ham op weg naar een vroege Baarlose treffer. Op de rand van het strafschopgebied werd hij echter getorpedeerd door de uit zijn doel gesnelde doelman van Merefeldia. Een overtreding met een rood tintje, die slechts werd bestraft met een vrije trap die door diezelfde doelman uit de hoek werd geranseld. Daarna hield hij zijn ploeg ook nog op de nul bij een tweetal andere Baarlose doelpogingen. Een vroege openingstreffer voor Baarlo bleef aldus uit. Daarna kwam er meer evenwicht. Beide verdedigingen hielden de gelederen goed gesloten en gaven nauwelijks iets weg. Het duel leek op een 0-0 ruststand af te stevenen. Op slag van rust scoorde de thuisclub echter vanuit het niets met een zondagsschot dat Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg te machtig was.

Waar Baarlo na rust dacht op jacht te kunnen gaan naar de gelijkmaker was het toch eerst Merefeldia dat druk zette om de wedstrijd snel in het slot te gooien met een tweede treffer. Het overwicht leverde de thuisclub echter niets op. De voorsprong bleef nipt en dus zocht Baarlo in de slotfase meer de aanval in de hoop alsnog langszij te komen. Ook die pogingen bleken uiteindelijk tevergeefs.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo