MVC’19 verliest kansloos van Hoogeloon

3 feb 2023, 11:32 Voetbal
Afbeelding

MVC’19 verloor zondag 29 januari kansloos met 4-1 van Hoogeloon. In de eerste helft ging het spel nog redelijk gelijk op. Na rust werd de wedstijd in een kwartier tijd verloren, hoewel MVC’19 door een mooie treffer van Marco Daniels nog op gelijke hoogte kwam.

MVC’19 kwam goed uit de startblokken en speelde in de eerste helft aardig voetbal. Na een kwartier kwam Hoogeloon beter in zijn spel. Tim van Renselaar maakte twee grote kansen onschadelijk. Het laatste kwartier was weer voor MVC’19. Vlak voor de rust kreeg het via Marco Daniels een grote kans, maar de keeper keerde het schot. In de blessuretijd wist Hoogeloon een corner te verzilveren. Hans van der Heijden stond helemaal vrij en kon de bal van dichtbij intikken.

In de 51e minuut bekroonde Marco Daniels een mooie aanval van MVC’19 met een fraai diagonaal schot dat via de paal het doel in rolde. Meteen na de gelijkmaker zocht Hoogeloon weer de aanval. In de 56e minuut vloerde Rens Albers een tegenstander in het strafschopgebied. MVC’19 kon van geluk spreken dat de vrouwelijke scheidsrechter Bijlsma geen strafschop gaf. Twee minuten later was het wel raak toen een prachtige vrije trap van Yannick Sol tegen het net werd geschoten. Vlak na deze treffer viel Erik Schoof geblesseerd uit. In de 64e minuut wist Rob Zanders, uitblinker aan de zijde van Hoogeloon, in een één-op-één-situatie keeper Tim van Renselaar te passeren: 3-1. Vijf minuten later was het weer raak via het tweede doelpunt van de uitstekend spelende Yannick Sol. Een kwartier voor tijd moest Rens Albers ook nog geblesseerd het veld verlaten. MVC’19 kwam met tien man te staan, omdat er geen wisselmogelijkheid meer was. Hoogeloon wist hiervan niet meer te profiteren.

Tekst: Peter van Diepe / MVC’19