Baarlo maakt in slotfase het verschil in Helden

3 feb 2023, 10:43 Voetbal
Afbeelding

VV Baarlo trad zondag 29 januari aan tegen Helden. Op een winterkoud sportpark Kerkeböske beslisten de roodzwarten deze Peel en Maasderby met 0-3 in hun voordeel.

Al bij de eerste de beste aanval kwam Baarlo tot scoren. Op aangeven van de doorgebroken Laurents van den Ham had Jeffrey Arents de bal eenvoudig voor het intikken: 0-1. Baarlo bleef daarna de ploeg met de meeste dreiging. Pas halverwege de eerste helft wist Helden voor enige onrust te zorgen met een schot waarop Baarlo-doelman Jeffrey Schouenberg gestrekt redding moest brengen. Voor het overige hield de Baarlose defensie de Heldense aanvalspogingen redelijk in bedwang. Aan de andere kant doken de roodzwarten nog voor rust enkele malen gevaarlijk op voor het doel van de thuisclub.

In de tweede helft ontaardde het spel mede door het zwaarder wordende veld in werkvoetbal. Helden deed vergeefse pogingen het Baarlose verdedigingsbolwerk te slechten. Baarlo verzuimde vooralsnog om op de counter het duel vroegtijdig te beslissen. Het duurde tot een tiental minuten voor tijd voordat de bevrijdende tweede Baarlose treffer tot stand kwam. Een magnifiek schot van afstand door Rik Schotman verdween in de kruising. De wedstrijd was gespeeld en in de slotminuten had een verdubbeling van die voorsprong er nog gemakkelijk ingezeten voor Baarlo. Het bleef echter bij een treffer in de extra speeltijd: een intikker van Laurents van den Ham op aangeven van Jeffrey Arents.

Tekst: Len Gielen / VV Baarlo