Wie verdient de Cultuurprijs Peel & Maas? Draag nu uw culturele helden voor

di 23 apr, 14:00 Cultuur
Afbeelding

Na twee jaar van afwezigheid wordt vrijdag 1 november weer de Cultuurprijs Peel & Maas uitgereikt. Tot zondag 2 juni is het mogelijk personen, groepen en instellingen voor te dragen als kandidaat.

Peel en Maas barst van het culturele initiatief. De Cultuurprijs Peel & Maas is een erkenning van de gemeente voor uitzonderlijke culturele prestaties. De Cultuurprijs is er voor personen, instellingen en initiatieven, die in 2023 of 2024 een belangrijke bijdrage leverden aan het culturele leven in de gemeente. Denk hierbij aan kunst, muziek en toneel. Maar cultuur is ook literatuur, dans, fotografie, architectuur, folklore en volkskunst. Verder zetten ook veel mensen zich in voor erfgoed, cultuureducatie en geschiedkunde. Zowel amateur- als beroepsbeoefenaars komen in aanmerking voor de prijs.

Om in aanmerking te komen voor de prijs moet een kandidaat een bijzondere meerwaarde hebben voor de cultuur in Peel en Maas. Ook moet de kandidaat het belang van de gemeenschap dienen en moet er van hem of haar een inspirerende werking uitgaan. Ten slotte dient er sprake te zijn van oorspronkelijkheid ofwel originaliteit.

Wie kandidaten voordraagt, wordt gevraagd dit te onderbouwen met heldere, overtuigende argumenten, die aansluiten bij de hierboven genoemde criteria. Anderen moeten de kandidaat voordragen; het is dus niet mogelijk om jezelf of de eigen organisatie voor te dragen.

Voordragen van kandidaten kan door vóór 2 juni een e-mail te sturen naar cultuurprijspeelenmaas@gmail.com Zet bij het onderwerp: ‘Kandidaat 2024’.