Bibliotheek biedt podium voor goede ideeën

zo 24 mrt, 06:11 Cultuur
Afbeelding

Hoe mooi is het om een podium te krijgen voor een idee? Bibliotheek Maas en Peel vindt dat goede verhalen een podium verdienen. Daarom nodigt ze iedereen uit zijn of haar verhaal, plan of idee te delen.

Steeds vaker weten mensen de bibliotheek te vinden om samen kennis te delen, te inspireren en verrassende activiteiten te organiseren. Inwoners en andere partijen in Beesel en Peel en Maas organiseren mee. Juist inwoners weten ten slotte als geen ander waar de meeste behoefte aan is. Zo helpen ze andere mensen verder en maken ze de samenleving een beetje mooier.

Samen krijg je de mooiste dingen voor elkaar. Daarom nodigt de Bibliotheek Maas en Peel iedereen uit om zijn of haar verhaal, plan of idee te delen. Om samen te kijken of en hoe er een inspirerende activiteit van kan worden gemaakt. De ene keer organiseert de bibliotheek (deels) mee, de andere keer is ze ondersteunend of alleen faciliterend. Samen wordt gekozen voor de manier van samenwerken (en dus het ‘podium’) die het beste past bij het idee. Wat dat zoal kan zijn? Een boekpresentatie of lezing. Een game-wedstrijd. Maar ook workshops en creatieve activiteiten. Een inloopspreekuur. Ontmoeting en debat. Thema-speeddates. En ga zo maar door.

Iedereen uit Beesel en Peel en Maas mag bij de bibliotheek aankloppen: individuele personen, een vereniging of stichting, een groep mensen met een gezamenlijke interesse, een organisatie of een andere partij.

Kijk voor meer informatie op www.debibliotheekmaasenpeel.nl