Huldiging jubilarissen kerkelijk zangkoor Grashoek

6 dec 2023, 11:02 Cultuur
Afbeelding

Het kerkelijk zangkoor van Grashoek vierde zondag 26 november het feest van de heilige Cecilia, patrones van muziekgezelschappen en koren. Dit gebeurde met een brunch. Tijdens deze bijeenkomst werden drie jubilarissen in het zonnetje gezet.

Als eerste werd Pieter van Sleeuwen gehuldigd voor zijn 60-jarig lidmaatschap van kerkelijke zangkoren. Van die zestig jaar heeft hij 24 jaar bij het kerkelijk zangkoor uit Boekel gezongen en 36 jaar bij het kerkelijk zangkoor in Grashoek.

Nell Geuijen werd gehuldigd voor haar 50-jarig lidmaatschap van het kerkelijk zangkoor. De derde jubilaris was Wim Cruijsberg. Hij is eveneens vijftig jaar lid van het kerkkoor en was tevens jarenlang hulpdirigent. De laatste jaren heeft hij de functie van dirigent vervuld. Vanwege corona kon Wim Cruijsberg niet bij de huldiging aanwezig zijn.

In zijn toespraak bedankte kapelaan Roger Maenen de jubilarissen voor hun grote inzet om de missen op te luisteren met hun gezangen. Deze dank werd ondersteund door het aanbieden van een kaars met standaard en een bos bloemen.