Marijke, René, Saar en Aaf uit Loon op Zand

31 aug. 2023, 12:09 Cultuur
Afbeelding

Op de camping: Marijke, René, Saar en Aaf uit Loon op Zand

De zomer is in volle gang en dat betekent dat vakantiegangers vanuit alle hoeken van het land neerstrijken op de camping. Zo ook op Camping Beringerzand in Beringe. Gezinnen genieten van de rustieke natuur, leuke activiteiten en elkaar op deze gezellige plek. In de rubriek ‘Op de camping’ vertellen verschillende gezinnen over hoe ze hun vakantie hier doorbrengen en wat hen naar de Limburgse camping brengt.

Marijke en René zijn samen met hun twee dochters twee weken op vakantie in Beringe. Inmiddels is het viertal al tien dagen aanwezig en ze vermaken zich prima. “We kamperen al jaren en willen ieder jaar eigenlijk naar een nieuwe plek, maar als we ergens terugkeren dan zou het zomaar hier kunnen zijn”, vertelt Marijke enthousiast.

Dit jaar wilde het gezin uit Noord-Brabant graag richting het zuiden en toen viel hun oog al snel op Camping Beringerzand. “Het fijne aan deze camping is dat we van tevoren konden aangeven of we graag in de buurt van andere campinggasten met kinderen in dezelfde leeftijdsklasse wilden kamperen”, vertelt René. Daar koos de familie dan uiteindelijk ook voor en niet zonder succes. “Ik heb al acht vriendinnetjes gemaakt”, vertelt Aaf, één van hun dochters, trots.

Je komt heel makkelijk in contact met andere mensen

Toegankelijk

Het mooie aan kamperen vindt het gezin de toegankelijkheid. “Je komt heel makkelijk in contact met andere mensen. Het is niet zo dat we per se naar een camping gaan om mensen te leren kennen, maar dat is toch altijd wel erg gezellig”, vertelt Marijke. Ook het lekker uitrusten en van uur tot uur leven zijn belangrijke beweegredenen om de camping te bezoeken. “Het enige waar we ons nu druk om hoeven te maken is de voorraad schone kopjes en bordjes”, geeft Marijke lachend aan.

Spooktocht

Ook voor de kinderen is er voldoende te doen en daar genieten ze volop van. “We zijn naar de musical The Lion King geweest, die werd georganiseerd door het hele animatieteam. Dat was erg leuk.” Het hoogtepunt volgens de dames was echter de spokentocht van een paar dagen geleden. “Het was pikdonker toen het onze beurt was. Je kon bijna niet zien waar je liep”, vertelt Saar nog altijd enthousiast over de spookervaring.