Geslaagde Welzijnsmarkt in Kessel-Eik

25 mei 2023, 10:33 Cultuur
Afbeelding

Eind vorige maand vond er in Kessel-Eik een Welzijnsmarkt plaats, waarbij inwoners van Kessel en Kessel-Eik actief zelf aan de slag konden gaan met positieve gezondheid. Tijdens de markt was er de mogelijkheid voor initiatieven om elkaar beter te leren kennen en werd er informatie gegeven over verschillende activiteiten die in de dorpen worden georganiseerd. 

Zo konden bezoekers onder andere genieten van een kop zelfgemaakte soep van het Eetpunt ‘Sjuuf aan’ van Kessel-Eik, was er een kleurrijke kraam met alle creatieve knutselwerken van de Dorpsontmoeting ‘Os Thoes’ uit Kessel, werd er uitleg gegeven over hulpmiddelen in en rondom huis en door de diverse zorgaanbieders werd uitleg gegeven over AIV-gesprekken (Advies, Instructie en Voorlichting). Ook was er een leefstijlcoach en vertelden de KBO en Zonnebloem over hun activiteiten in de kernen.

Uit de enquête die rondging is gebleken dat er voor de inwoners een mooi aanbod was aan diverse initiatieven op het gebied van welzijn en zorg en ze waardevolle contacten hebben gelegd die hen weer verder kunnen helpen bij hun hulpvraag. Ook de standhouders geven aan dat ze goed onderling hebben kunnen netwerken, ze bekendheid hebben kunnen geven aan hun initiatief en mooie gesprekken hebben gevoerd met de inwoners. Zowel de inwoners als de standhouders hebben gedurende deze dag weer meer kennis kunnen opdoen van het thema positieve gezondheid.