Groot kinderfestijn bij Bondsschuttersfeest in Helden

17 mei 2023, 12:16 Cultuur
Afbeelding

Groot kinderfestijn bij Bondsschuttersfeest in Helden

Het Koninklijke Schuttersgilde St. Lambertus Helden organiseert in het weekend van vrijdag 19 tot en met zondag 21 mei een groot Bondsschuttersfeest van schuttersbond Juliana. Dit vindt plaats in en rond de feesttent bij het Gildehuis van de schutterij aan de Hazenakkerweg in Helden.

Op zaterdag 20 mei is er van 10.00 tot 16.00 uur een groot kinderfestijn, dat gratis toegankelijk is voor alle kinderen van Peel en Maas en daarbuiten. Op het programma staan onder meer De Sôkkertantes, Huifkar, Ballonnenclown, Luna events, springkussens en uiteraard een schietwedstrijd. Op de scholen worden kleurplaten verspreid. Naast het kinderfestijn is er op vrijdag 19 mei een grote buutte-avond met verschillende grote namen uit de buutte, onder wie Berry Knapen. Thei en Marij sluiten de avond af. Kaarten zijn te koop bij bakkerij ’t Bölke in Helden. 

Op zondag 21 mei is het grote Bondsfeest. Hieraan nemen twintig schutterijen uit de gehele regio deel. De optocht door de straten van Helden begint om 13.00 uur. Op het Mariaplein (De Pool) wordt het defilé afgenomen. Aansluitend vinden vanaf 14.00 uur op het schuttersterrein verschillende wedstrijdonderdelen plaats met als hoogtepunt uiteraard de schietwedstrijden. Het feest wordt onder meer opgevrolijkt door blaaskapel Die Zwei Dörfer en Frans Theunisz.