Prins Erwin I - De Kieveloeët uit Meijel

do 16 feb., 10:44 Cultuur
Afbeelding

‘Ik probeer een waardig en enthousiast uithangbord te zijn van de vastelaovend in Meijel’

Wie ben je?

Mijn naam is Erwin Verheijen en ik ben 49 jaar jong. Ik woon samen met Lisette van Rooy en ben trotse papa van twee dochters, namelijk Fenne van 9 jaar en Amber van 7 jaar.

Waar werk je?

ik ben sinds 1 mei 2022 werkzaam als vrachtwagenchauffeur bij Mertens Groep in Horst.

Waarom heb je ‘ja’ gezegd op de vraag om prins te worden?

Mijn leven was onbewust en onbedoeld wel heel erg in de comfortzone beland. Ik was als papa tegen mijn kinderen aan het vertellen dat ze bepaalde kansen moesten pakken, maar zelf was ik dit niet aan het doen. Ik werd met mijn (niet) handelen geconfronteerd en ben aan de slag gegaan om verandering hierin te brengen. Net op dat moment belde de voorzitter van de carnavalsvereniging, Rudy Gommans, met de vraag om prins van de Kieveloeët te worden. Deze kans moest ik als rasechte carnavalsvierder dan ook pakken en heb dus volmondig ‘ja’ gezegd.

Hoe voelde het om tot prins te worden gekozen?

Een gevoel van trots overheerst. Dat de voorzitter en vorst mij uitgekozen hebben, voelt heel speciaal, maar zorgde bij mij ook voor twijfels. Zitten de andere mensen wel op mij te wachten? Kan ik het wel? Ga ik geen fouten maken? Et cetera. Maar zoals gezegd: de trots overheerst.

Wat betekent carnaval voor je?

Vastelaovend is voor mij saamhorigheid, verbroedering en gezelligheid. Om samen intens van elkaar én de activiteiten te genieten tijdens de dagen die bol staan van tradities. Natuurlijk onder het genot van een lekker drankje.

Wat zijn jouw taken deze carnaval?

Je bent de ceremoniemeester van het dorp Meijel. Ik probeer een waardig en enthousiast uithangbord te zijn van de vastelaovend in Meijel.

Wat wens je de carnavalsvierder in jouw gemeente toe?

Natuurlijk een goede gezondheid en daarna veel gezelligheid en saamhorigheid.

Welke carnavalsactiviteit is voor jou het hoogtepunt?

Ik moet eerlijk bekennen dat dit er drie zijn. Normaal gesproken, als geen prins zijnde, vind ik de optochtdeelname samen met mijn carnavalsmaat Erwin een hoogtepunt. Evenals de dolle maandag in ons stamcafe De Siem. Verder bewaar ik schitterende herinneringen aan de deelnames aan de bonte avonden met de Erpelemeentjes.

Wat staat er daags na Aswoensdag op je programma?

Voorlopig nog niks.

Hoe heb je jouw aanstelling geheim kunnen houden voor familie, vrienden en kennissen?

Ik heb getracht zo gewoon mogelijk te doen. Als het me te heet onder de voeten werd, probeerde ik de aandacht voor mijn persoontje te verleggen door een opmerking over een ander te plaatsen. Dit heeft blijkbaar gewerkt.

Welk advies zou je je opvolger in 2024 mee willen geven?

Bij carnavalsvereniging De Kieveloeet uit Meijel hebben ze een vaste adjudant en een gekozen adjudant. Het toeval wil dat de vaste adjudant mijn zwager Mark is. In de week voorafgaand aan het prinsenbal hadden wij bij hem een vriendenavond. Daar vertelde hij, niet wetende dat de nieuwe prins langs hem zat, dat de prins vanuit zijn hart moet spreken. Dit advies heb ik mij ter harte genomen en zou ik ook de prins van 2024 mee willen geven.

‘t vléjje, verheuch òw óppe toekómst,mèr geniet nòw saame van dizze vastelaovend’