Doorgang Battlerun Maasbree hangt af van animo ‘vettige’ vrijwilligers

3 feb 2023, 10:44 Cultuur
Rick Lemmen
Afbeelding

Na drie jaar te zijn overschaduwd door de coronapandemie, gloort er dit jaar weer een Battlerun aan de horizon in Maasbree. Een obstacle run voor jong en oud, waar klimmen en klauteren hand in hand gaan met modderhappen en vetzakken. Mits er voldoende vrijwilligers gevonden kunnen worden voor het evenement in september, tenminste. Want enkel dan kunnen de deelnemers weer op allerlei vlakken worden getest. “Iedereen die een steentje wil bijdragen, is welkom”.


Op zaterdag 9 september is het de bedoeling dat er weer honderden deelnemers aan de start staan van de Battlerun Maasbree. Vertrekkend vanaf de Breukerhei zullen de sportievelingen tientallen hindernissen moeten trotseren, om vervolgens bruin van de modder over de finish te komen. In 2019 is dit zo’n 600 deelnemers gelukt, met dank aan de leiding van zo’n 75 vrijwilligers. Na drie jaar van afwezigheid staat de organisatie nu weer te springen om iedereen over de obstacle run te sturen, maar voor het zover is, zal er eerst nog een aantal vacante vrijwilligersposities gevuld moeten worden.


TK: Gratis deelnameMonique Thyssen-Joppen, medeorganisator van de Battlerun Maasbree, staat weer te trappelen om honderden waaghalzen de baan op te sturen in september. “Het is een evenement voor jong en oud. Iedereen helpt elkaar bij hindernissen en wil je iets niet doen, dan hoeft het ook niet. Het is een geweldige manier om laagdrempelig je grenzen te verleggen”, vertelt ze gepassioneerd over de obstacle run. Om het evenement te laten slagen zijn er naast de enthousaiste deelnemers, ook tal van vrijwilligers nodig. Voor de opbouw van hindernissen, maar ook het begeleiden van de deelnemers over de obstakels. “Ervaring is absoluut niet nodig. Iedereen die een steentje wil bijdragen is welkom”, geeft Monique aan.


Nieuwe vrijwilligers worden dan ook met open armen ontvangen door de organisatie. Eenieder die wil helpen bij het bouwen van de verschillende hindernissen die de durfallen moeten doorstaan, maar ook begeleiders op de dag zelf, mogen zelf gratis meedoen en hun grenzen verleggen tijdens de Battlerun Maasbree. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar info@battlerunmaasbree.nl Op die wijze kan er dit jaar weer lekker worden ‘gevetzakt’ in Maasbree.