Bier café de Zoes valt in de prijzen

wo 13 mrt, 16:06 Bedrijf
Stefan Koopmans
De Zoes Helden
De Zoes Helden

Gielke Tripel is door Entree Magazine uitgeroepen tot ‘Huisbier van het Jaar 2024’ in de categorie zwaar. Gielke is gebrouwen door de 3e generatie (Tripel) Frank van Meegen als eerbetoon aan de heer Giel van Soest, in 1937 de oprichter en grondlegger van café de Zoes.

De jury keek ook of het ingezonden bier bij de horecazaak pastte en is van mening dat het bier van café de Zoes daaraan voldoet. De achtkoppige jury was lovend over Gielke Tripel. “Een fijne tripel, in balans, doordrinkbaar en met een zacht mondgevoel”, zegt Stephanie Verkerk. Fiona de Lange prijst de combinatie van de fruitigheid, bitterheid en doordrinkbaarheid. Marcel Borghart: “Sinaasappel en perzik brengen een mooi fruitig randje”. Henri Reuchlin spreekt van een toegankelijke gelaagdheid door de toevoeging van sinaasappel. “Hier kun je gastronomisch wat mee.” Puck Kerkhoven spreekt van een allemansvriend en Ferry Wijnhoven maakte notitie van de goede doordrinkbaarheid, terwijl Ton Van Opstal dat juist mist. Fedor Vogel spreekt van een plezierig bier.

Het is voor de Heldense horecazaak de tweede onderscheiding in drie maanden tijd.