Unisign opent deuren voor grote publiek tijdens Dag van de Maakindustrie

vr 15 mrt, 14:01 Bedrijf
Afbeelding

De vijfde editie van de Dag van de Maakindustrie staat zondag 14 april op de agenda. Tijdens deze jubileumeditie zetten elf productiebedrijven uit liefst vijf gemeenten in Noord-Limburg de deuren open voor het grote publiek. Voor het eerst is ook de gemeente Peel en Maas vertegenwoordigd met het bedrijf Unisign in Panningen.

Het bedrijf geeft een blik achter de schermen zodat inwoners uit Peel en Maas en omgeving een kijkje kunnen nemen hoe zij CNC-machines ontwikkelen die de hele wereld over gaan. Toonaangevende internationale bedrijven gebruiken die machines om industriële onderdelen te bewerken, zoals voorassen voor vrachtwagens, treinonderstellen, pompen, kleppen, generatoren en frames voor machines.

Tijdens de open bedrijven dag laten de elf productiebedrijven in de regio met trots zien wat zij maken en hoe zij het maken. Daarnaast worden bezoekers ook geïnformeerd over de vele carrièremogelijkheden in de maakindustrie, een sector die in de regio erg groot is en doorgaans minder zichtbaar is dan andere belangrijke sectoren zoals agri & food en logistiek.

De Dag van de Maakindustrie telt elke editie 4.000 tot 5.000 bezoekers die de bedrijfsbezoeken volgens bezoekersonderzoek telkens verrassend goed waarderen. De bedrijven zijn op 14 april gratis toegankelijk voor jong en oud en opengesteld van 11.00 tot 16.00 uur. Een blik werpen op alle deelnemende bedrijven en vooraf aanmelden kan via de website www.dagvandemaakindustrie.nl.