Slagerij Rutten maakt beste grillworst van Limburg

8 feb 2024, 08:29 Bedrijf
Afbeelding

Slagerij Rutten uit Panningen heeft een vermelding behaald in de vakwedstrijd Grote Grillworsttest 2024 en mag daarmee haar grillworst de beste van Limburg noemen. Dat werd bekendgemaakt tijdens de landelijke prijsuitreiking van de Grote Grillworsttest van Koninklijke Nederlandse Slagers op 6 februari.

Slagers uit het hele land stuurden hun grillworst in voor deze vakwedstrijd, georganiseerd door Koninklijke Nederlandse Slagers. Op woensdag 17 januari werden alle ingezonden grillworsten beoordeeld op smaak, aanzien en structuur. De vakkundige jury van deze editie bestaat uit gecertificeerde productkeurmeesters Jan Snijders en Gjalt Landman. Naast hen namen branche erkende meesterverkoper Gerda Meijer en Grote Grillworsttest 2023-winnaar Han Braamskamp plaats aan de jurytafel. Aspirant keurmeester en SVO-studente Joy ter Heijden ondersteunde de jury.

Juryoordeel

Ron Kinkelaar, coördinator bij het Expertisecentrum voor Slagersambacht begeleidde de keuring en zei hierover: “De Grote Grillworsttest editie 2024 is er één om bij te schrijven op de lijst van topwedstrijden. Circa 85 procent van de deelnemers scoorde hoger dan een 9, dat is een geweldige uitslag die de ambachtelijke slager met zijn grillworst in de schijnwerpers zet. De grote winnaars zijn de klanten van de deelnemende slagerijen.”