Marij Tinnemans uit Panningen genomineerd voor beste praktijkopleider van Nederland

2 mrt. 2023, 15:09 Bedrijf
Afbeelding

Marij Tinnemans uit Panningen werd onlangs verrast op haar werk door collega’s die op haar stonden te wachten. De zorgprofessional, werkzaam bij zorgcentrum Vincent Depaul, kreeg namelijk te horen dat ze was genomineerd voor de titel beste praktijkopleider van Nederland. Van SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) was Riek Houtappels aanwezig om Marij dit officieel mede te delen. Zij had hiervoor een grote taart en een speciale oorkonde bij zich.

Van november tot januari konden voordrachten ingediend worden. Vervolgens heeft een deskundige jury alle 1.135 voordrachten beoordeeld. Daaruit kwam een selectie van 81 genomineerde praktijkopleiders in 9 sectoren. In de sector zorg zijn er 9 genomineerden overgebleven waaronder Marij Tinnemans.

Carin Overbosch, praktijkbegeleider zorgcentrum Vincent Depaul, heeft Marij voorgedragen. “Omdat Marij zich al zo’n lange tijd en met zoveel overgave inzet als werkbegeleider binnen de organisatie vond ik dit een geschikt moment om haar hiervoor aan te melden. Dat ze vervolgens uit zoveel inschrijvingen daadwerkelijk is genomineerd, vind ik echt heel bijzonder. Ik vond het zo leuk dat we haar konden verrassen, dat verdient ze enorm.”

Marij kwam nietsvermoedend de ruimte binnen. “Ik had echt niets in de gaten”, zegt ze. “Ik vind het enorm eervol. Het is heel erg leuk om de leerlingen te begeleiden, en het is ook best een uitdaging. De combinatie van de ouderenzorg en daarnaast jongeren begeleiden maakt mijn werk extra interessant. De leerlingen leren niet alleen van mij, ik leer ook veel van hen, het is echt verfrissend. Mijn eerste BBL-leerling die ik mocht begeleiden was Lucienne. Mooi dat zij er ook bij was.”

Volgens Lucienne is haar liefde voor de ouderenzorg is voor een groot gedeelte door Marij ontstaan. “Ze heeft me laten ervaren wat de kleine dingen zijn die ons werk zo speciaal maken. Het is zoveel meer dan wat de meeste mensen denken. Ze heeft altijd de rust om echt te luisteren en door haar begeleiding had ik de motivatie om het beste uit mezelf te halen. Inmiddels volg ik zelf de opleiding tot werkbegeleider en kan ik het ook weer doorgeven.”

Wie uiteindelijk de titel tot beste praktijkbegeleider van Nederland in de wacht sleept zal over enkele weken bekend worden gemaakt.