Goede Doelenweek levert 165.000 euro op

ma 22 apr, 12:28 Algemeen
Afbeelding

De opbrengst van de Goede Doelenweek die eerder deze maand in heel Peel en Maas werd gehouden, bedraagt 165.000 euro. Dat is ruim 5.000 euro meer dan vorig jaar en het hoogste bedrag sinds de start van de gezamenlijke Goede Doelenweek in 2016.

Elk dorp heeft inmiddels uitgerekend hoeveel geld elk fonds en elke stichting krijgt. Veel geldbedragen zijn gedoneerd zonder ze specifiek toe te kennen aan één of meerdere fondsen. Deze bedragen worden gelijk verdeeld over alle deelnemende goede doelen.

De meeste dorpen maken inmiddels gebruik van een QR-code en/of bankmachtigingen. De dorpen die deze optie aanbieden zien elk jaar een stijging van het gebruik van deze cashloze manier van doneren. In Maasbree werd dit jaar maar liefst 80 procent van de donaties gedaan via een bankmachtiging. In Panningen kwam bijna de helft van het geld binnen via machtiging of QR-code.

Omstreeks duizend vrijwilligers in de hele gemeente zijn elk jaar in touw om de Goede Doelenweek goed te laten verlopen. Het gaat daarbij niet alleen om leden van de organisatiecomités in de dorpen en talloze mensen die enveloppen verspreiden en weer ophalen, maar ook om geldtellers tijdens de telavonden en mensen die het getelde geld digitaal verwerken.

Met zoveel betrokken inwoners is de Goede Doelenweek voor menig dorp ook een week van gezelligheid en ontmoeting. Tijdens de vrijwilligersbijeenkomsten worden banden verstevigd onder het genot van koffie en een stuk vlaai of cake. Vaak wordt de gelegenheid ook aangegrepen om vrijwilligers in het zonnetje te zetten voor bijvoorbeeld tien jaar trouwe dienst.

De (afgeronde) bedragen per dorp waren dit jaar als volgt: Baarlo 19.300, Beringe 8.800, Egchel 5.250, Grashoek 6.750, Helden 27.000, Kessel en Kessel-Eik 12.300, Koningslust 5.100, Maasbree 29.000, Meijel 22.900 en Panningen 28.500.